penulis blog yang cukup bergaya. HAHA

My photo
gua taip segala benda yang terlintas kat otak gua ni. kalau otak gua blur, memang benda merepek lah yang gua akan post. HAHA.

25 February 2012

Resipi Makanan Orang Bujang Di Waktu Petang.

Moshi moshi. Konbanwa! :)

kali ni aku nak share resipi makanan petang yang aku selalu makan ni hah. ianya resipi paling simple tetapi sedap sehingga menjilat ibu jari kaki. malah budak umur 7tahun pun boleh buat kalau parents dia bagi lah. HAHA.

so, sila ikut step-by-step yang aku bagi ni ek.


korang perlukan roti. tak kisah jenama apa.

dan juga buttercup atau marjerin jenama lain.

keluarkan 2 keping roti.

bakar selama 2minit je atau lebih kalau korang nak roti hangus. HAHA

sapu buttercup ke dua-dua keping roti tersebut.

makan dimulakan dengan Bismillah ya.

ya ya ya ya ya. aku tahu. ini hanyalah resipi roti bakar biasa je. but bagi orang bujang seperti aku ni, resipi 'biasa' ni lah yang boleh buat kenyang perut kalau dimakan sehingga 5-6 keping. HAHA.

TIPS: gunalah Buttercup bila nak sapu roti sebab bau roti bakar ni akan jadi sangat melazatkan berbanding disapu jenama planta atau jenama yang lain. Yonde kurete arigatou gozaimasu!

4 Comments:

✿ Є˩ɛɛи Ѵσℓʏℓɛтα ✿ said...

kurangkan makan buttercup tak baik untuk kesihatan HAHA
first sapu planta dekat roti , then bakar . after that letak sedikit gula atas roti tu , lg sedap kot , HAHA

Izzat said...

alaaa. buttercup yang buat sedap tu. planta bau pelik, tak best. HAHA. daripada letak gula, better letak susu pekat je. lagi sedap. HAHA.

✿ Є˩ɛɛи Ѵσℓʏℓɛтα ✿ said...
This comment has been removed by the author.
Izzat said...

oh begitu. saya faham. terima kasih atas nasihat 'Doktor Eleen' ni ya. HAHA.

oh btw, makan planta ke, marjerin ke, buttercup ke, memang takde khasiat pun. banyak kolestrol. HAHA.