penulis blog yang cukup bergaya. HAHA

My photo
gua taip segala benda yang terlintas kat otak gua ni. kalau otak gua blur, memang benda merepek lah yang gua akan post. HAHA.

23 April 2011

Tudung

oh hai. pe kabar?

TUDUNG.

yup. aku nak menaip entri tentang tudung. aku tahu, isu ini sensitif sedikit dikalangan wanita. tetapi aku ni lelaki, so aku takde rasa sensitif ke apa. HAHA. i'm just kidding. aku bukan nak kutuk ke apa, chill la der. tapi sindir tu adalah kot. HAHA. aku pun malas nak taip panjang-panjang sebab ini hari minggu, hari bermalas-malasan.

oh ya, aku tak tau apa jenis tudung yang ada diluar sana ya. so aku panggil jenis tudung tu ikut sesuka rasa hati aku je la ya. HAHA.

aku cuma nak katakan yang aku rindukan fesyen tudung 'lama' @ tudung bawal ke apa namanya tu. yang gadis-gadis dahulu dan sekarang selalu pakai. nampak sesuai & manis sekali bila melihat wanita Malaysia memakainya. mungkin sebab bentuknya memang sesuai dengan raut wajah orang Malaysia.

cuma..... sejak 2,3 tahun ini fesyen tudung 'lama' ni telah bertukar kepada tudung 'litup-buat-muka-nampak-bulat-macam-donut' pula. ada sesetengah orang je lah yang sesuai dengan tudung camni. tetapi aku boleh katakan 80% wanita Malaysia memang tak sesuai pun pakai tudung begini. muka sekejap nampak macam lonjong, sekejap cengkung macam alien, sekejap nampak bulat. nak jumpa muka yang sesuai memang rare sekali. HAHA. tetapi, itu pilihan masing-masing. gambar2 jenis tudung selepas 'read more'.


tudung begini sangat cantik & comel, ok.
 (aku main kebas je pic ni daripada Google. jadi, aku terpaksa censored matanya.)


tetapi hendak bergaya sekali-sekala, apa salahnya, kan? nak pakai tudung pendek ke, tudung labuh ke, tudung litup ke, tudung saji ke, tu lu sendiri punya pasal. bukannya selalu pun nak bertudung litup, ya tak? HAHA. ini aku ada senarai tudung-tudung yang terkenal sekarang ni. aku tak perlu sebutlah sebab pasti korang semua tau.


ini fesyen sekarang, aku namakannya "tudung-over-longgar"
(dulu pakai tudung ketat, orang kutuk. so now pakai tudung longgarlah.HAHA)


tudung yang sangat popular sejak kebelakangan ini. cantik juga
(aku tak perlu censored mata pun takpe, kan? HAHA.)


"Ninja Straw Hat." ini pula 'tudung' yang bakal popular 2,3 tahun lagi.
(tunggu masa je tu.)

damn. aku cadang nak buat entri pendek je, rupanya boleh tahan juga ek panjang aku menaip untuk entri ni. HAHA. aku harap, jangan ada orang butthurt pula bila baca entri aku ni. ini hanyalah sekadar pendapat aku je. ya-ya, aku tahu, sebenarnya aku ni tak layak pun nak bercakap pasal tudung sebab aku sendiri tidak pernah pakai tudung, kan. HAHA. tetapi bila aku bercakap pasal tudung ni, umpama macam aku bercakap tentang fesyen rambut lelaki yang semakin pelik sekarang ni. HAHA. so have a nice day, yo!



sekarang rambut aku kelihatan beginilah. awesome eh? HAHA.

9 Comments:

Є˩ɛɛи Ѵσℓʏℓɛтα said...

tdung lame uhh cmne , tak pnh twu pown , haha

Izzat said...

actually tudung lama yang saya maksudkan ialah tudung macam pelajar perempuan pergi sekolah tu lah. tudung biasa, takde fesyen apa pun. simple, tapi menarik. saya cuma tak tahu namanya je. HAHA.

Є˩ɛɛи Ѵσℓʏℓɛтα said...

ohh mcm tuh , menarik kew ? haha , okeoke
byk awk twu kan pasal tdung , pnah pkai kew ? wee , HAHA

Izzat said...

tak pernah dan tak terfikir nak cuba pakai pun. LOL. tapi kalau pakai 'snow cap' boleh dikira macam pakai tudung ke? HAHA.

Є˩ɛɛи Ѵσℓʏℓɛтα said...

pun boleh , HAHA
if you want that , hee (:

Izzat said...

pun boleh ek? adehh. maknanya dah ramai lelai kat dunia ni dah merasa pakai tudung. =.="

Izzat said...

*lelaki.

Є˩ɛɛи Ѵσℓʏℓɛтα said...

biase lah , trend kan , tp takde lah nmpak mcm pkai tdung pun , HAHA
grau jew , nmpak cute jew .. :D

Izzat said...

HAHA.

yela wak.